# "Call to Action" Planning Session in response to Encyclical *Laudato Si*' by Pope Francis

St. John XXIII Parish – Geneva, Switzerland – 31 October 2015

#### 10:00 – 10:15 – Registration/ Welcome/ Opening Prayer (15mins)

#### $10:15 - 11:15 - 1^{st}$ Session (60 mins)

- Video (5 mins) 10 Important Points about the Encyclical Fr. James Martin, S.J.
- Background and Framework of the Encyclical
- Brief review of Chapters 1-3: "Our Common Home", "The Gospel of Creation," and "Human Roots of the Ecological Crisis"

#### 11:15 – 11:25 – Tea-Coffee Break (10 mins)

#### 11:25 - 12:10 - (45 mins) Group Discussions to:

- **Identify** up to 3 Practical Actions to be taken at Individual/Family and Parish levels in order to better appreciate the gift of "Our Common Home" and to develop a greater sense of urgency about the human roots of the Ecological Crisis
- **Suggest** how we can influence governmental response by respective home countries and by Switzerland as they prepare for the Conference of Parties 21 meeting in Paris during December?

## 12:10 – 12:40 - (30 mins) BRIEF Reports from Discussion Groups

NOTE: Each group should submit more complete notes and recommendations to the Secretariat

### 12:40 – 13:10 – Lunch (30 mins)

### 13:10 - 13:55– 2<sup>nd</sup> Session (45 mins)

• Brief review of Chapters 4-6: "Integral Ecology", "Lines of Approach and Action", "Ecological Education and Spirituality"

#### 13:55 – 14:40 – (45 mins) Group Discussions to:

- **Identify** up to 3 Practical Actions to be taken at Individual/Family and Parish levels in order to take an integrated approach to preserve ecology through healthy relationships with nature and with each other
- **Suggest** how we can integrate such actions into our spirituality as Catholic Christians and as John XXIII parishioners

## 14:40 - 14:50 - Coffee-Tea Break (10 mins)

#### 14:50 – 15:20 - (30 mins) BRIEF Reports from Discussion Groups

NOTE: Each group should submit more complete notes and recommendations to the Secretariat

### 15:25 – 15:50 – (30 mins) Final Reactions –

• What parish-level follow-up actions are needed? Who will undertake these? By when?

### 15:50 – 16:00 – (10 mins) Closing Prayer and Send-forth Blessing